Over het recept
Dit gerecht is een heerlijke mix van specerijen en voedzame ingrediënten en is het ultieme comfort food.
Meer zeg ik niet. 😊

Wat heb je nodig?
2 el ghee of (kokos)olie
1 el komijnzaad
2 uitjes
4 knoflookteentjes
2 cm verse gember
1 el garam masala
1 el korianderpoeder
1 tl kaneel
Snufje cayennepeper
2 el tomatenpuree
400 ml kokosmelk
400 g tomaten uit blik
50g cashewnoten ongezouten
1 blaadje laurier
Sap van een halve citroen
Zout en peper
200 g paneer
Handje verse koriander
Hoe maak je het?
Snipper de ui en snijd de paneer in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de gember in kleine stukjes en pers de knoflookteentjes. Wrijf de gember en knoflook in een vijzel fijn tot er een pasta ontstaat. Hak de koriander.
Verhit 1 el ghee/olie in een pan. Bak de komijnzaadjes kort aan, voeg dan de gesnipperde ui toe en bak tot deze glazig is.
Voeg de knoflook-gember-pasta en de overige specerijen (garam masala, korianderpoeder, kaneel, cayennepeper) toe. Bak ongeveer 1 minuut mee.
Voeg de tomatenpuree toe, roer even door en giet af met de kokosmelk en de tomaten uit blik. Voeg de cashewnoten en het laurierblad toe en laat 20 minuten sudderen.
Verhit 1 el ghee/olie in een tweede pan en bak de paneer rondom goudbruin aan.
Haal het laurierblad uit de saus en pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Voeg de gebakken paneer toe.
Verdeel de curry over 4 borden en garneer met de verse koriander.
Lekker erbij: (zelfgebakken) platbrood/naanbrood of rijst.